Multimédia

Vydání dokumentárního filmu Viva Amiga: The Documentary

6. ledna 2017 vyšel nový dokumentářní film o Amize - Viva Amiga: The Documentary. Zach Weddington na natáčení tohoto dokumentu předem vybral 29656 USD na Kickstarteru v roce 2011 (v dnešním kurzu cca 758 tis Kč).

Viva Amiga

Dokument je k dispozici online k zakoupení na následujících odkazech:

iTunes: www.apple.co/2hy2y9W
Vimeo: https://vimeo.com/ondemand/vivaamiga
Amazon Video: www.amzn.to/2iMe3rP
Google Play: www.bit.ly/2hYLeXr
Vudu: www.bit.ly/2jc6ycG
Microsoft Movies & TV: www.bit.ly/2iQm1Tz

The (AMIGA) Song - Eric W. Schwartz

Eric W. Schwartz k 31. výročí Amiga počítačů vytvořil další hudební video The (AMIGA) Song (4 min). Kromě Amiga počítačů na pódiu vystupuje také MorphOS na počítači Power Mac G5 Cool

The Amiga Song

Dokumentární film o Amize je k dispozici na Steamu - From Bedrooms to Billions: The Amiga Years

Na Steamu byl vydán dokumentární film o vlivu Commodore Amiga počítačů na generaci vývojářů, kteří díky Amize mohli změnit videoherní svět a posunout videohry, hudbu a publikování na zcela novou úroveň.

From Bedrooms to Billions: The Amiga Years je nyní k dispozici na Steamu za 11,99 EUR (cca 330 Kč), popř. speciální edice za 23,98 EUR (cca 650 Kč).

The Amiga Years

Speciální edice obsahuje 24 bonusových videí (251 minut navíc):

  • David Pleasance - Launching the BATMAN PACK Christmas 1989 (4 min),
  • David Pleasance - Launching the Amiga CD32 (6 min),
  • Dave Jones & Mike Dailly - Creating LEMMINGS (3 min),
  • Ron Gilbert - Creating THE SECRET OF MONKEY ISLAND (2 min),
  • Sean Cooper - Creating SYNDICATE (2 min),
  • Chris Huelsbeck - Composing TURRICAN II (3 min),
  • Larry Kaplan - THE US VIDEO GAMES CRASH (9 min),
  • Frank Leonardi - What Commodore Should Have Done (7 min),
  • Larry Kaplan - What Happened to Larry? (2 min),
  • Eric Chahi - Creating ANOTHER WORLD (23 min),
  • Atari Vs Activision (3 min),
  • Stoo Cambridge - Creating CANNON FODDER (10 min),
  • Chris Huelsbeck - Early Years (27 min),
  • Dave Haynie - The Amiga Line (4 min),
  • Amiga Demoscene - Extended (4 min),
  • Anders Hansen - Creating the DESERT DREAM DEMO (7 min),
  • Founding DICE (18 min),
  • Mev Dinc - Creating FIRST SAMURAI (10 min),
  • Paul Cuisset - Creating FLASHBACK (14 min),
  • Andrew Morris & Shaun Southern - MAGNETIC FIELDS (22 min),
  • Ron Gilbert - Games & Lucasfilm (15 min),
  • Dan Malone - SPEEDBALL 2 (7 min),
  • TEAM 17 - Founding and Early Games (32 min),
  • Trip Hawkins - Founding ELECTRONIC ARTS (17 min).

Hollywood 5.2 - edice k 10ti letému výročí

Přesně před 10ti lety byl vydán Hollywood 1.0. Od té doby se stal Hollywood jedním z největších programů pro Amigu a je nyní dostupný pro všechny majoritní systémy včetně mobilní platformy Android. K oslavě úspěšného příběhu Hollywodu byla vydána verze 5.2 pro všechny stávající uživatele.

Hollywood

Hollywood je multiplatformní multimediální aplikační vrstva,
která umožňuje vyvíjet prezentace, programy a hry pro spoustu operačních systémů najednou.

Hollywood 5.2 je důležitá aktualizace, která obsahuje nové funkce kromě obvyklých oprav chyb. Video systém je nyní kompletně platformově nezávislý, což znamená, že video pluginy budou fungovat na všech systémech včetně Windows, Mac OS X, Linuxu a Androidu. Na Amize je nyní podporováno více obrazovek, byla vylepšena podpora Androidu a také podpora animací využívajících alfa kanály. Kompletní seznam změn je k dispozici v dokumentaci v sekci historie.

Uživatelé Androidu mohou aktualizavat na verzi 5.2 přes obchod Google Play a uživatelé Amiga a Windows systému si mohou stáhnout zdarma aktualizační balíček na oficiálním Hollywood portálu

Hollywood 5.2 je momentálně dostupný pouze pro stávající zákazníky a nelze zakoupit.

Video: LightWave 3D na AmigaONE X1000 s AmigaOS 4.1

Na YouTube se objevila zajímavá 15 minutová video ukázka od uživatele mikewbrantley, která prezentuje NewTek LightWave 3D grafický modeler a renderer na AmigaONE X1000 počítači s AmigaOS 4.1. Jedná se o Amiga verzi LightWave 5.20a pro Motorola 680x0 procesory. Počítač AmigaONE X1000 je založený na 64-bitovém PowerPC PWRficient PA6T procesoru, LightWare tedy samozřejmě běží díky interní emulaci 68k v AmigaOS 4.1 Update 5 od Hyperion Entertainment. Celé video bylo vytvořeno na X1000.

LightWave 3D on AmigaONE X1000 with AmigaOS 4.1 (youtube.com)

My YouTube video about running LightWave on my X1000 (amigaworld.net) Číst dál

MPlayer a Mencoder 1.0 SVN 2012.04.18 pro MorphOS

Fabien "Fab" Coeurjoly vydává aktualizaci svého MorphOS portu multimediálního přehrávače MPlayer. MPlayer i Mencoder byly aktualizovány na stav opensource SVN serveru z 18. dubna 2012 (r34869) - např. nové podporované formáty podle nejnovější verze. Dále byla do GUI modulu přidána funkce hledání v playlistu, byl opraven RTMP protokol a dalších několik úprav.

Ke stažení: MPlayer-1.0-svn-2012.04.18.lha

Hollywood 5: Infinity

Po dvou letech vývoje, Airsoft Softwair s radostí oznamuje okamžitou dostupnost Hollywood 5: Infinity pro AmigaOS a kompatibilní systémy a Windows.

Hollywood je multiplatformní multimediální aplikační vrstva, která umožňuje vyvíjet prezentace, programy a hry pro spoustu operačních systémů najednou. 

Jedná se o masivní aktualizaci, která se může pochlubit s více než 120 novými funkcemi v porovnání s Hollywood 4.8 a přináší nové možnosti a zlepšení. Mezi nejdůležitější novinky patří například možnost přehrávání video streamů, plná internetová a síťová podpora, podpora vektorové grafiky a vektorových formátů jako SVG, hardwarově akcelerovaný double-buffering, vestavěný syntetizér a mnohem mnohem více.

Hollywood 5: Infinity je bezpochyby nejvíce pokročilá Amiga multimediální aplikace a na Windows je to čerstvá alternativa k nafouknutým systémům, které potřebují tuny DLL knihoven, paměti a místa na disku. Hollywood je hodně stabilní, extrémně jednoduchý na použití a flexibilní, používá ho hodně kreativních lidí po celém světě. Úplně unikátní je možnost cross-kompilace nativních spustitelných souborů pro mnoho platforem: AmigaOS 3, AmigaOS 4, WarpOS, MorphOS, AROS (x86), Windows, Linux (x86 & nově i PowerPC) a Mac OS X (x86 i PowerPC).

   

Více informací, obrázků a možnost zakoupení (99 EUR nebo levnější aktualizace či dražší zvýhodněné balíčky) - viz domovská stránka Airsoft Softwair.

MPlayer a Mencoder 1.0 SVN 2011.11.06 pro MorphOS

Fabien "Fab" Coeurjoly vydává aktualizaci svého MorphOS portu multimediálního přehrávače MPlayer. MPlayer i Mencoder byly aktualizovány na stav opensource SVN serveru ze 6. listopadu 2011 (r34310). Dále byla přidána podpora libmodplug, byly opraveny nějaké problémy v dvdnav a GUI bylo přepracováno tak, aby podporovalo nové API. 

Libmodplug je opensource knihovna, pomocí které lze přehrát spoustu hudebních modulů ve formátech: .669, .amf, .ams, .dbm, .dmf, .dsm, .far, .it, .j2b, .mdl, .med, .mod, .mt2, .mtm, .okt, .psm, .ptm, .s3m, .stm, .ult, .umx, .xm. Soubory ve formátu WAV knihovna také podporuje.

Ke stažení: MPlayer-1.0-svn-2011.11.06.lha

MPlayer a Mencoder 1.0 SVN 2011.06.04 pro MorphOS

Fabien "Fab" Coeurjoly vydává aktualizaci svého MorphOS portu multimediálního přehrávače MPlayer. MPlayer i Mencoder byly aktualizovány na stav opensource SVN serveru ze 4. června 2011 (r33557). Narozdíl od předchozích verzí, kdy byla změněna i specifická MorphOS GUI část, v této verzi nic dalšího nového není. Znamená to tedy hlavně podporu nových formátů videa a zvuku na dnešní úroveň MPlayeru.

Ke stažení: MPlayer-1.0-svn-2011.06.04.lha

Blender 2.48.3 pro AmigaOS 4

Andy Broad vydal aktualizaci AmigaOS 4 portu grafického programu Blender 2.48.3.

 

Download: blender.lha (46 MB)

Syndikovat obsah